Η πρόταση του συνδυασμού μας για το λατομείο την οποία καταθέσαμε και συζητήσαμε με τον κ. Δήμαρχο

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε


Μετά το από 13-12-2020 δελτίο τύπου του συνδυασμού μας, εξηγήσαμε επαρκώς τις θέσεις μας για τη λειτουργία του λατομείου (τόσο στην τηλεοπτική συνέντευξη στο diktyo1 όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό antennesfm) όπου και ιεραρχήσαμε με επιχειρήματα τις επιλογές μας ως εξής:
1. Λειτουργία του λατομείου από το Δήμο Καστοριάς.
2. Λειτουργία του λατομείου με την αλλαγή καθεστώτος της Μακεδνός ΑΕ από μονοπρόσωπη σε πολυμμετοχική, με συμμετοχή του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Δήμου Νεστορίου και της ΠΕ Καστοριάς.
3. Εκμίσθωση του λατομείου με ευνοϊκούς όρους.
Και στις δύο δημόσιες τοποθετήσεις μας για την προσπάθεια λειτουργίας του λατομείου από το Δήμο μας αναφερθήκαμε στην δυνατότητα αύξησης κεφαλαίου. Την Τετάρτη στην προ ημερησίας σύντομη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε τοποθετηθήκαμε προφορικά και πάλι ως εξής (τη στιγμή της τοποθέτησής μας ήσασταν παρών)
«..αφού όλοι συμφωνείτε ότι είμαστε σε μια διερευνητική φάση και δεν έχει τελεσιδικήσει κάτι και επειδή αναφερθήκατε σε χρηματοδοτικά εργαλεία θα σας πω ότι η ενημέρωση που έχω και θέλω να ελεγχθεί από το νομικό τμήμα του Δήμου, είναι ότι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να πάει η εταιρία σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία μπορεί άμεσα να συμμετέχει ο Δήμος, δεν θέλει καμία υπουργική απόφαση ούτε κάποια άλλη διαδικασία. Χρειάζεται μια γενική συνέλευση του μετόχου, του Δημάρχου δηλαδή παρουσία συμβολαιογράφου και σε 40 ημέρες κάνεις αυτό που θές. Δεν είμαι νομικός όμως, δεν μπορώ να γνωρίζω τις λεπτομέρειες..ρώτησα δεξιά αριστερά διάφορους που ασχολούνται με τα θέματα αυτά και παρακαλώ να διερευνηθεί άμεσα.»
Σας ζητούμε και εγγράφως αυτήν τη φορά όπως ενεργήσετε άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή καθώς θεωρούμε ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση στην παρούσα φάση.

 

Με εκτίμηση
Για το συνδυασμό «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»
Αλέξανδρος Ταμήλιας

Αφήστε μια απάντηση